V Å R  G Å R D      I     V Å R T  K Ö T T

 

anders@slatte.se    I   070-373 00 86




Djur som är uppfödda på naturbete har en större andel omega-3-fettsyror i köttet, än de som utfodras med spannmål. Det beror på att färskt gräs innehåller mycket omega-3. Omega-3 är en livsviktig fettsyra och fettet gör också att köttet smakar bättre och blir saftigare. När vi slaktar har djuren hunnit lagra in fett i muskulaturen och det blir marmorerat. Det är kvalitet som vi värnar om både före och efter slakt.

Efter slakten hängmöras vårt kött i två veckor i lämplig temperatur. Det är en traditionell metod som gör att bindväv och annat i muskulaturen bryts ned och köttet blir mört.



Är du intresserad av att köpa kött? Vi säljer lådor med styckat och märkt kött, fina bitar från olika delar av djuret och färs: 50, 30 och 20 kilo.

Kontakta Anders på mobilnummer: 070-373 00 86  
eller anders@slatte.se

Copyright 2012 Slåtte Naturbeteskött, Web: Junior Reklambyrå, Foto: Sandra Pettersson